Hamburger Helper Copycat

View this post on Instagram

๐— ๐—ฒ๐—ฎ๐—น ๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฝ ๐—œ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฎ: ๐—›๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—›๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ ๐—–๐—ผ๐—ฝ๐˜†๐—ฐ๐—ฎ๐˜ ๐Ÿ˜‹ . This is a bowl of comfort. High protein @eatbanza shells tossed in melted velvet shreds, with a little bit of kick from some rotel tomatoes & then ground beef for protein. I made this several times last week & then decided just to meal prep it for the week! It also all comes together in under 30 minutes! Makes 4. . ๐Ÿ”ธ๐— ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฟ๐—ผ๐˜€ : 392 cals (41P/10F/41C) . ๐Ÿ”ธ๐—œ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜€: โ€”1 package @eatbanza chickpea pasta shells (can sub normal pasta of course!) โ€”12oz 96/4 ground beef (add more or less depending on your protein needs) โ€”120g velveeta shreds โ€”145g original rotes diced tomatoes & green chiles (as I said I made this the week before in single serving size, so 145g was just what I had left in the can. Feel free to dump the whole can in, but itโ€™ll change the macros) โ€”340g (4 servings) frozen broccoli โ€” Spices: onion powder, garlic powder, salt/pepper. . ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผโ€๐Ÿณ๐—œ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐˜€: 1. If youโ€™re meticulous about tracking, weigh your empty pasta pot. Mine weighed 1144g. Write it down. 2. Bring a pot of water to boil, cook your pasta according to package directions 3. In a separate pan cook your ground beef. I added onion powder, garlic powder, and salt! 4. When the pasta is done cooking, drain, then toss back in the pot & add your velveeta, drained rotel tomatoes, & ground beef. 5. Mix until the cheese is mostly melted. 6. Tracking tip. Weigh your pot again now with everything. (Mine weighed 2,179g so that divided by 4 =258.75g. I aimed for 255g per container to separate it evenly!) 7. Portion out into 4 containers & then add 85g of frozen broccoli & youโ€™re done! (The frozen broccoli will cook when you heat up the containers in the microwave!) . โžก๏ธSwipe for visuals of how I weighed it outโžก๏ธ . . Simple, versatile, and the macros were balanced enough for me to eat this during a week where I started out with high off-season macros & transitioned into lower prep macros. Add more of whatever you need! More pasta = more carbs, more ground beef = more protein, more cheese = more yum (and fat. But mostly yum) . Iโ€™ve also made this as a single serving recipe a few times!

A post shared by Emily (@emyogi_fit) on

Leave a Reply